DORDRECHT - De politie heeft dinsdag een 26-jarige man uit Dordrecht aangehouden in verband met de recente brandstichtingen in die plaats. Dat heeft een woordvoerder van de politie woensdag laten weten. Drie keer waren politiebureaus het doelwit en een keer werd brand gesticht in een kantoor van een woningbouwstichting.

Tijdens een huiszoeking trof de politie de verdachte aan onder een bed. Bij huiszoekingen zijn in drie woningen in Dordrecht goederen in beslag genomen. In verband met de zaak werd zondag al een 22-jarige Dordtenaar aangehouden. Hij wordt alleen in verband gebracht met de brandstichting bij de woningstichting Vooruitgang aan de Callistolaan. Beide verdachten zitten vast.

Politiebureaus

De getroffen politiebureaus liggen in de wijken Sterrenburg, Wielwijk en aan het Vogelplein en zijn in de avond en nacht onbemand. Begin deze week nam de politie Zuid-Holland-Zuid extra maatregelen om de bureaus te beschermen tegen brandstichters. Het gaat onder meer om extra toezicht.

Het is nog steeds onduidelijk of de brandstichtingen verband houden met de dood van een 25-jarige inwoner van Dordrecht. Het slachtoffer kwam vorige week maandag om het leven toen hij op de fiets werd aangereden door een politiebusje. Tijdens de drukbezochte crematie van de Dordtenaar waren er geruchten dat vrienden van de man zijn dood zouden willen vergelden.

Het rechercheteam heeft tot nu toe dertig getuigen gehoord.