AMSTERDAM - Een 42-jarige man moet er eeuwig spijt van hebben dat hij dinsdagmiddag in Amsterdam over straat liep met een koffer met 125.000 euro. Toen hij op de Nieuwezijds Voorburgwal liep, griste een onbekende man het koffertje uit zijn hand. Hij rende ermee weg naar een gereedstaande blauwe personenauto, waar ook een andere man in zat.

Vervolgens reden de daders met gierende banden weg in de richting van het Centraal Station, aldus de Amsterdamse politie woensdag. Het onfortuinlijke slachtoffer had het aanzienlijke geldbedrag bij zich voor een "zakelijke transactie".

Het is de tweede keer in korte tijd dat criminelen in Amsterdam een groot geldbedrag buit maakten. Een week geleden werden twee Duitse zakenlieden op het Amstelplein beroofd van een tas met enkele duizenden euro's. De Duitsers hadden het geld bij zich als eerste afbetaling voor een zakelijke transactie met twee Nederlandse mannen. Toen zij het geld lieten zien, gristen de Nederlanders de tas uit hun handen en vluchtten weg in een zwarte auto.