NIJMEGEN - De Nijmeegse politie heeft dinsdagavond tijdens een passantenonderzoek een aantal nieuwe getuigen van de moord op de 41-jarige activist Louis Sévèke gevonden. Het onderzoek, dat precies een week na de schietpartij plaatshad, heeft nieuwe gegevens opgeleverd. Dat heeft een woordvoerster van de politie woensdag gezegd.

Volgens haar zijn ongeveer 150 mensen aangesproken. Een aantal bleek te beschikken over informatie die nog niet bij de politie bekend was. Ook een opsporingsbericht op televisie heeft nieuwe tips opgeleverd.

De politie deelde dinsdag mee dat zij een blanke man van tussen de 30 en 35 jaar met zeer kortgeknipt haar beschouwen als verdachte. Deze man is met een rood-blauwe sporttas in de hand weggerend uit de Van Welderenstraat, waar hij Sévèke met twee kogels om het leven zou hebben gebracht.

Posters

In horecagelegenheden in de omgeving van de schietpartij zijn dinsdagavond posters opgehangen met informatie over de man die de politie zoekt en zijn vluchtroute. Ook heeft de politie op straat zo'n negenhonderd folders uitgedeeld.

Auto

Volgens woordvoerders van het 31 man sterke rechercheteam zoekt de politie nog steeds inzittenden van drie auto's, die rond het tijdstip van de moord in de Van Welderenstraat waren. Het team beschouwt deze mensen voorlopig als getuigen.