OISTERWIJK - Het uitgebreide onderzoek in een woning in het Brabantse Oisterwijk heeft het eerdere vermoeden bevestigd dat de bewoner (55) eerst zijn vrouw (47) heeft omgebracht en daarna de hand aan zichzelf heeft geslagen. Een woordvoerder van de politie heeft dit maandag bekendgemaakt. De politie wil over de toedracht van het drama verder niets zeggen. De lichamen zijn inmiddels vrijgegeven.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De gebeurtenis heeft in het ruim 25.000 zielen tellende Oisterwijk een grote schok veroorzaakt. Het echtpaar was onder meer zeer actief bij de plaatselijke voetbalclub Nevelo. De vrouw was er secretaris. Het afgelopen weekeind zijn alle wedstrijden afgelast. Het echtpaar was ook op andere plekken in de plaatselijke gemeenschap als vrijwilliger actief.

Het was in Oisterwijk bekend dat de man psychische problemen had en daarvoor ook is behandeld. Zijn vrouw had eerder tegen bekenden gezegd bang te zijn dat hij zichzelf iets zou aandoen. Voor de nabestaanden, vrienden en bekenden van het paar is in Oisterwijk professionele opvang geregeld.