DORDRECHT - De politie in Dordrecht heeft een 22-jarige Dordtenaar aangehouden die zij verdenkt van brandstichting in het gebouw van een woningcorporatie. Dat gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag. Kort daarvoor die nacht was opnieuw brand gesticht in een politiebureau, deze keer aan het Vogelplein.

De brandstichting aan het Vogelplein mislukte, alleen ramen en kozijnen waren zwart geblakerd. Twee andere branden in politiebureaus in de nacht van donderdag op vrijdag richtten voor tonnen euro schade aan. De politie zoekt verbanden tussen de verschillende brandstichtingen.

De twee eerdere branden woedden in bureaus aan het Admiraalsplein en aan de Blaauwweg. Bureau Admiraalsplein raakte zwaar beschadigd, aan de Blaauwweg was alleen schade aan de buitenkant te zien. Het gaat om wijkbureaus die in de nachtelijke uren niet zijn bezet.

In 2002 pleegden onbekenden ook een aanslag op het bureau aan de Blaauwweg. Toen werd een explosief naar binnen gegooid. De daders werden nooit gepakt.

In Dordrecht doen geruchten de ronde dat de brandstichting te maken heeft met een 25-jarige man die eerder deze week werd doodgereden door een politiebus. De politie heeft deze geruchten ook gehoord, maar spreekt van speculatie. De politie onderzoekt de branden met vijftien mensen.