CAIRO - De tweede ronde van de Egyptische parlementsverkiezingen zijn zondag overschaduwd door gewelddadigheden. Zeker een persoon kwam om het leven, tien anderen raakten gewond van wie er enkelen slecht aan toe zijn, meldden de veiligheidsdiensten en onafhankelijke waarnemers.

In verscheidene provincies gingen aanhangers van de regerende Nationaal Democratische Partij (NDP) van president Mubarak en aanhangers van oppositiepartij Moslim Broederschap op de vuist. Nog voordat het geweld losbarstte, hadden de Egyptische autoriteiten al zeker tweehonderd mensen opgepakt. Alle arrestanten maken deel uit van de Moslim Broederschap, maakten veiligheidsbronnen en de oppositie zondag bekend.

In de eerste ronde van de verkiezingen deed de broederschap het met 34 zetels boven verwachting goed. Zij sleepte twee keer zoveel zetels binnen als bij de verkiezingen van 2000. De parlementsverkiezingen in Egypte zijn uitgesmeerd over in totaal drie ronden. Afgelopen weekeinde werden 164 zetels vergeven, zondag staan er zestig op het spel.