AMSTERDAM - In het Amsterdamse stadsdeel Slotermeer is vrijdag rond 19.30 uur opnieuw een man doodgeschoten. Het gaat om een man van middelbare leeftijd, aldus een woordvoerder van de politie. Het is nog niet duidelijk of er opnieuw sprake is van een liquidatie. De politie tast nog in het duister over de toedracht.

Bekijk video: Modem/ Breedband


In het Amsterdamse stadsdeel Slotermeer is vrijdagavond opnieuw een man doodgeschoten

Een woordvoerder van de politie zei zaterdag dat de man meerdere schotwonden had. De identiteit van het slachtoffer is nog niet vastgesteld.

De man werd gevonden aan het Gerbrandypark, tussen de Bonstraat en de Herman Coenradistraat, dichtbij metrostation De Vlugtlaan in Amsterdam-West. De man is vermoedelijk elders geraakt door kogels, maar op de plek waar hij werd aangetroffen aan zijn verwondingen overleden, aldus de woordvoerder.

Volgens Het Parool is een ruzie tussen het slachtoffer en twee mannen op een scooter de oorzaak van de schietpartij. Het slachtoffer zou van Marokkaanse of Turkse afkomst zijn.


Het sporenonderzoek zal nog uren in beslag nemen

De politie is tot 01.30 uur bezig geweest met het technische onderzoek op de plaats waar de man werd gevonden en de omgeving ervan. Zaterdag wordt een groot buurtonderzoek opgezet.

Het is de vierde keer in korte tijd dat in Amsterdam een man op straat wordt doodgeschoten. In de voorgaande drie gevallen ging het om vermoedelijke afrekeningen in het criminele milieu. Of de schietpartij van vrijdagavond ook tegen die achtergrond moet worden geplaatst, is nog niet bekend.