NIJMEGEN - De man met de sporttas, die dinsdagavond in de Van Welderenstraat in Nijmegen was op het moment dat activist Louis Sévèke werd doodgeschoten, blijft onvindbaar. Na drie dagen heeft de politie nog geen enkele tip over deze man ontvangen, terwijl hij zich ook niet zelf heeft gemeld, aldus een zegsman van de politie vrijdag.

Getuigen hebben verklaard dat deze man wegliep direct nadat de schoten op Sévèke waren gelost. Na een korte afstand zette deze man het op een rennen. Hoewel hij door een straat liep waar veel bewakingscamera's hangen, heeft de politie voor zover bekend nog geen duidelijke opname van de onbekende man aangetroffen.

Druk

"Het lijkt wel of de man in het niets is opgelost. Rond negen uur 's avonds is het toch nog wel druk op straat. Er moeten mensen zijn die deze man hebben gezien, maar niemand reageert", aldus de politiewoordvoerder. Overigens zijn ook de twee mannen in een rode Opel en een automobilist die langs de schietpartij is gereden nog niet getraceerd.

Vrijdag hebben zich wel enkele mensen bij de politie gemeld met foto's die zij dinsdagavond met hun mobiele telefoon hadden genomen. Het 25 man tellende rechercheteam werkt in het weekeinde op volle kracht door aan het onderzoek.