GRONINGEN - Een van de auto's waarmee de politie in Groningen op snelheid controleert, rijdt al meer dan drie maanden rond met een verlopen APK (Algemene Periodieke Keuring). Dat blijkt uit gegevens van de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Medewerkers van de website flitsservice.nl constateerden de overtreding vrijdag.

M. Hurks van flitsservice zei vrijdag: "Dit is natuurlijk belachelijk. Als dit soort zaken u of mij overkomt, krijgen we een dikke bekeuring, maar de politie komt er mee weg."

Volgens Hurks moeten de boetes die de laatste drie maanden met behulp van de auto zijn uitgeschreven, worden kwijtgescholden. "Strikt genomen had deze auto de weg niet op gemogen. Het zal alleen wel lastig worden de rechter hier in mee te krijgen", moet hij toegeven. "Eerder moesten in vergelijkbare zaken de boetes toch betaald worden."

Een woordvoerder van de politie liet vrijdag weten dat een politiemedewerker een fout heeft gemaakt. "Dit is door onze vingers geglipt en dat hoort natuurlijk niet zo. De medewerker is er op aangesproken."

De politie in Groningen gaat nu het complete wagenpark controleren op de APK-keuring. Van kwijtschelden van boetes kan geen sprake zijn, zei de woordvoerder. "De gebruikte apparatuur voldeed aan alle regels, dus de boetes blijven ook staan."