OISTERWIJK - In een woning in Oisterwijk zijn vrijdag de lijken gevonden van een man en een vrouw, een echtpaar van middelbare leeftijd. De politie gaat er volgens een woordvoerder van uit dat de mensen door een misdrijf om het leven zijn gekomen.

De woordvoerder kon verder niets zeggen over de identiteit van de slachtoffers. De woning staat aan de Jan Linthorststraat in een volgens de zegsman 'nette buurt'.

De politie ging naar het huis na een melding rond half negen vrijdagochtend van een vriendin van het paar die zich ongerust zei te maken over de bewoners. Bij de woning aangekomen zagen de politiemensen in het huis de lichamen liggen. Daarop werd de deur opengebroken en ging de politie naar binnen.

Hoe de twee om het leven zijn gekomen, is niet bekend. De politie verklaarde vooralsnog dat het paar geen bekende was van het korps. De politie is een uitgebreid onderzoek begonnen waarbij vrijdagochtend de woning werd afgeschermd met zwart landbouwplastic.

Geschokt

De buurt in Oisterwijk reageerde vrijdagochtend geschokt en vol onbegrip. De man en de vrouw waren actief in de gemeenschap en daardoor bekend in de buurt, aldus omwonenden. Ze deden onder andere kantinewerk voor voetbalvereniging Nevelo.

Er is een team samengesteld met onder anderen een maatschappelijk werker om familie en vrienden op te vangen.