DORDRECHT - Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag twee politiebureaus in Dordrecht in brand gestoken. Het gaat om een politiebureau aan de Blaauwweg in de wijk Sterrenburg en een aan het Admiraalsplein in de Wielwijk. De schade is aanzienlijk, liet de politie vrijdagochtend weten. Het gaat om wijkbureaus die in de nachtelijke uren niet zijn bezet.

Rond 03.30 kreeg de politie de melding van de brand aan de Blaauwweg. Onbekende probeerden ruiten te vernielen van het bureau. "Dat lukte niet echt omdat er extra dik glas in zit", aldus een woordvoerster. "Daarna is er brand gesticht aan de achterzijde van het pand. Het vuur is niet naar binnen geslagen."

Vlak hierna kwam de melding dat ook bij het bureau aan het Admiraalsplein brand was uitgebroken. De politie ontruimde de woningen die boven de politiepost liggen. De brandweer had de brand snel onder controle zodat de bewoners na ongeveer een uur weer naar huis mochten. Volgens de woordvoerster is de schade aan dit bureau aanzienlijk.

Een getuige heeft in de buurt van de politiepost aan het Admiraalsplein vier jongeren gezien. De politie ging onmiddellijk naar hen op zoek maar kon de jongeren niet vinden.