AMSTERDAM - Een bijstandsmoeder uit Heerlen heeft in een paar maanden tijd ruim 230.000 euro erdoorheen gejaagd. Het geld was niet van haar, maar werd per ongeluk op haar rekening overgemaakt. Het geld was bedoeld als subsidie voor crisisopvang Passade in Nijmegen, zo schrijft de Telegraaf.

In de maanden juni, juli en augustus werd er driemaal een bedrag van ruim 100.000 euro overgemaakt, zonder dat iemand de fout ontdekte. Van de in totaal 332.000 euro is er nog amper een ton over. De rest is helemaal op.

De vrouw kocht onder meer een breedbeeldtelevisie met dvd-speler. Ze ging lekker op stap en vaak naar de kapper en betaalde haar schulden af. Ze dacht overigens niet alleen aan haar zelf, daklozen en een school voor gehandicapte kinderen in Tanzania kregen een behoorlijk geldbedrag van de opeens rijke dame.

"We hebben nu aangifte gedaan en een deurwaarder ingeschakeld. Maar we weten dat het niet zal meevallen om al dat geld terug te vorderen," aldus de gemeentewoordvoerster in de krant. Het opvangtehuis Passade kan waarschijnlijk fluiten naar zijn centen. De Limburgse heeft geen cent meer en de gemeente liet weten niet van plan te zijn om nog eens 332.000 euro subsidie over te maken aan Passade.