ROME - De Italiaanse politie heeft in Napels en in Brescia in totaal drie verdachten aangehouden die mogelijk een aanslag wilden plegen. Dit berichtte het Italiaanse persbureau ANSA donderdag.

De drie verdachten zijn van Algerijnse origine en zouden 'islamitische extremisten zijn die mogelijk op het punt stonden om toe te slaan'.

De verdachten, Yamin Bouhrama, Mohammed Larbi en Khaled Serai, werden in de nacht van dinsdag op woensdag gearresteerd. Ze worden volgens ANSA niet slechts in verband gebracht met terrorisme door logistieke steun of kleine criminaliteit maar het gaat om grote vissen in een netwerk dat contacten heeft met de Algerijnse extremistische strijdgroep GSPC (Salafistische Groep voor Prediking en Strijd) en andere internationale terroristische netwerken in Europa.

Bouhrama en Khaled hebben ook contacten gehad in Noorwegen waar ze eerder met valse papieren hebben verbleven. Een niet genoemde arrestant heeft volgens meldingen van het Italiaanse persbureau trainingskampen in Afghanistan en Tsjetsjenië bezocht. Hij zou ook contact hebben gehad met mensen die in Groot-Brittannië worden verdacht van het voorbereiden van aanslagen met bacteriologische wapens.

In september hield de Italiaanse politie in een buitenwijk van Milaan elf mensen aan die een uitvalsbasis zouden vormen van de GSPC.