RIJSWIJK - Het zicht op de fonkelende bolides in de etalage van automobielimporteur Hessing veroorzaakt volgens de Verkeers Informatie Dienst (VID) sinds kort (extra) files op de A2 tussen Maarssen en Oog in Al richting Utrecht. "Ik kan niet anders dan dat concluderen," aldus de zegsman van de VID.

Hessing verkoopt merken als Rolls-Royce, Lamborghini, Maserati en Bentley. Het opvallende pand met het kostbare blik duidelijk in zicht werd begin deze maand geopend. De uitgestalde vierwielers zorgen sindsdiens kennelijk voor zoveel asfaltontrust dat de verkeersstroom stagneert, denkt Patrick Potgraven van de VID.

"De files zijn, het slechte weer meegenomen, de eerste vijftien dagen van de maand op die plek met 62 procent toegenomen. Landelijk was dat 22 procent. De etalage veroorzaakt dus 40 procent extra filedruk. Ik kan niets anders concluderen," aldus de fileprofessional.

Algemeen directeur Jan Groen van Hessing is inmiddels ook opgevallen dat het verkeer bij zijn bedrijf opvallend vaak vast staat. Maar erg kan hij het niet vinden. "Een goede zaak. De plek is een goede keuze geweest," zegt hij. "Maar ik denk dat het tijdelijk is. De meeste mensen in de file staan er waarschijnlijk dagelijks dus die wennen er aan."

Gekscherende oppert Groen om een speciale "Hessingstrook" aan te leggen voor mensen die zo langzaam mogelijk langs het voor velen onbereikbare willen rollen.