PUTTEN - Het rechercheteam dat de moord onderzoekt op het meisje waarvan het rompje eind augustus op strand Nulde werd gevonden, is nog bezig met het natrekken van de verblijfplaats van circa veertig meisjes.

Deze meisjes zijn onder meer naar voren gekomen uit een scholenonderzoek en uit tips die binnenkwamen na het openbaar maken van een reconstructie van het hoofdje.

Het rompje van het zogeheten meisje van Nulde werd op 27 augustus gevonden op strand Nulde bij Putten. Drie dagen later dook het hoofdje op bij Hoek van Holland.

Om de identiteit van het vijf- tot zevenjarige slachtoffertje te achterhalen, schreef het rechercheteam alle basisscholen in Nederland aan. Ook werd een reconstructie van het hoofdje openbaar gemaakt. De twintig rechercheurs wachten nog op reacties van ongeveer 1500 scholen. De reconstructie leverde circa 120 bruikbare tips op.

Nog steeds komen bij de politie nieuwe tips over mogelijk vermiste meisjes binnen. Daarentegen vallen ook namen af van kinderen die opduiken.

/NIEUWSPolitie presenteert reconstructie van hoofd van meisje van NuldePolitie vindt alleen romp van dood meisje