RIJSWIJK - De opiniepeilingen van Maurice de Hond kloppen niet. Dat beweren P. Kanne en R. Frerichs, twee onderzoekers van TNS NIPO, dinsdag in een opiniestuk in de Volkskrant. Volgens hen voert De Hond de ondervraagden eerst met eenzijdige informatie en vindt zo "zelf verstopte paaseieren". De Hond doet in de krant de verwijten af als stemmingmakerij.

TNS NIPO is een concurrent van Maurice de Hond. Aanleiding voor de beschulding is een onderzoek vorige week naar de kansen van de Rotterdamse wethouder Pastors in politiek Den Haag. Volgens een peiling van De Hond vindt 30 procent van de Nederlanders hem een aanwinst.

Pastors

"Dit is het antwoord op een vraag die uitvoerig wordt ingeleid met Pastors' uitlatingen over criminaliteit onder moslims. Er wordt niet verteld dat Pastors het college had moeten beloven geen uitspraken te doen over moslims, omdat zijn collega-wethouder van integratie, Leonard Geluk, zijn werk anders niet kon doen", aldus Kanne en Frerichs.

De Hond

De Hond is niet onder de indruk. "Als ze vinden dat mijn onderzoek niet klopt, moeten ze dat onderbouwen met een ander onderzoek. Nu kan ik er niks mee."