PARIJS - Het is nog steeds onrustig in Frankrijk. In de negentiende achtereenvolgende nacht hebben vandalen en relschoppers dinsdag volgens de politie 215 auto's in brand gestoken. De Franse politie maakte dinsdag voorts melding van 71 aanhoudingen.

Het aantal gewelddaden en vernielingen is daarmee volgens de politie echter verder teruggelopen. De nacht ervoor gingen nog 284 auto's in vlammen op en werden 115 mensen gearresteerd. Sinds het begin van de onlusten tweeënhalve week geleden zijn in totaal ruim 8800 voertuigen in brand gestoken en zijn meer dan 2800 relschoppers gearresteerd.

Ordehandhaving

De Franse wetgevers buigen zich vanaf dinsdag over een voorstel van de regering om noodmaatregelen met drie maanden te verlengen. De maatregelen werden op basis van een oude wet voor ordehandhaving in voormalig Frans Algerije afgekondigd. Het ging om een periode van twaalf dagen die alleen met instemming van parlement, senaat en raad van state kan worden verlengd. Het wordt aangenomen dat de regering de verlenging snel en zonder problemen door de instanties kan loodsen.