AMSTERDAM - Het College van Beroep van de Reclame Code Commissie heeft de adverteerder op het reclamebord langs de A4 (Den Haag-Amsterdam) bij Roelofarendsveen gesommeerd dit bord te verwijderen. Dit maakte een woordvoerster van het college dinsdag bekend. Stichting Schreeuw om Leven maakte er bezwaar tegen dat een dergelijke grote en uitdagende porno-uiting tegenwoordig als algemeen aanvaardbaar wordt beschouwd.

Op het grote bord staan twee blote vrouwen afgebeeld en de tekst 'Wil je weten hoe ik rij?'. Het gaat om reclame voor een sekslijn. Het College meent dat de reclameuiting zodanig schokkend is dat voor het gemiddelde publiek de grenzen van wat in het kader van de goede smaak en het fatsoen maatschappelijk gewenst is bij de aanprijzing van een erotische dienst, zijn overschreden.

Het College verwerpt daarmee de uitspraak van de Reclame Code Commissie die meende dat het reclamebord kon blijven staan. Volgens de woordvoerster van het College is de uitspraak een aanbeveling en heeft het geen dwangmiddelen achter de hand. "Maar als een adverteerder deze niet opvolgt en er opnieuw klachten volgen, kunnen wij nog een openbare aanbeveling publiceren."

H. Sels van reclamebedrijf Tele-Info dat verantwoordelijk is voor het bord zegt het College van Beroep een briefje te hebben gestuurd met de vraag of de reclameuiting tot het eind dit jaar mag blijven staan (zolang loopt het contract). Als dat niet mag, zegt Sels het bord zo te veranderen dat het wel voldoet aan de eisen.