AMSTERDAM - Een Amsterdamse huisarts is uit zijn ambt gezet, omdat hij een seksuele relatie had met een van zijn patiënten. Het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg verwierp in hoger beroep de voorwaardelijke schorsing van een halfjaar en verbood de man zijn vak ooit nog uit te oefenen.

Een woordvoerster van de Inspectie voor de Gezondheidszorg, die het hoger beroep aantekende, bevestigde maandag een bericht in het Parool over deze zaak.

De man is sinds 27 oktober uit het BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) geschrapt. Hij is naast huisarts ook werkzaam als acupuncturist.

Relatie

De huisarts geeft in de Amsterdamse krant toe met een patiënte een relatie te hebben gehad, maar de vrouw zou toen niet bij hem onder medische behandeling zijn geweest. De vrouw consulteerde de man als acupuncturist.

De Inspectie kreeg aan het begin van 2005 een klacht binnen van een collega-huisarts die vermoedde dat de man seksuele relaties onderhield met meerdere patiënten. Het Centraal Tuchtcollege acht het bewezen dat de arts er in het geval van twee patiënten seksuele relaties op na hield.