SYDNEY - De enige kerncentrale in Australië, de Lucas Heights-centrale bij Sydney, was mogelijk het doelwit van terroristen in Australië.

De politie liet maandag weten dat drie van de achttien afgelopen week gearresteerde verdachten in december bij de centrale zijn gesignaleerd toen er ook een gat in de omheiningen werd geknipt. Een aantal van de groep van achttien arrestanten heeft in maart en april militaire trainingen gehad in Australië en of Pakistan.

Onderzoek

Politiechef Mick Keelty heeft voorts Australische media verteld dat er in het onderzoek tegen de achttien een belangrijke vondst is gedaan. Het gaat om een auto in Sydney waar chemicaliën, documenten en gereedschap om te graven in aan is getroffen.

Eerder vond de politie in de woning van een andere verdachte al honderden liters chemicaliën, talrijke ontstekingsmechanismen en handleidingen voor het maken van springstoffen. De achttien werden afgelopen week in Melbourne en Sydney gearresteerd. Ze worden beschuldigd van het voorbereiden van terroristische aanslagen in heel het land en worden naar verwachting komende maand voorgeleid.