UTRECHT - Het vermiste gezin uit Zeist is terecht. Dat heeft de politie in Utrecht zondag bekendgemaakt. Volgens de Utrechtse politie trof de Duitse politie de vader, moeder en vier dochters zondag aan in een gehuurde auto nabij München.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Het gezin was op 11 augustus verdwenen, nadat de rijschool van de vader failliet was gegaan en er een poging tot brandstichting was gedaan in de woning van het gezin in Zeist.

Alle betrokken maken het goed. De man is aangehouden op verdenking van oplichting en poging tot brandstichting in zijn eigen huis. In totaal is er tegen de voormalige rijschoolhouder 29 keer aangifte gedaan wegens oplichting. Het gezin had grote financiële problemen.

Tehuis

De moeder en haar vier kinderen zijn in een tehuis opgevangen. Twee rechercheurs van het korps Utrecht gaan naar Duitsland om de vrouw en de kinderen op te halen. Zij keren dinsdag naar Nederland terug, zei een woordvoerder van de politie maandag. Voor de vader is een uitleveringsverzoek ingediend, waarschijnlijk komt hij eind deze week naar Nederland.

Vermist

De vermissing van het gezin leidde tot ruime aandacht in de media. Zo besteedde het Tros-programma Vermist meerdere keren aandacht aan de zaak en liet het posters met afbeeldingen van de gezinsleden verspreiden over alle Texaco-tankstations in de Benelux.

Tip

De media-aandacht leidde eind augustus tot een tip, waaruit bleek dat het gezin op een camping in het Duitse Bielefeld verbleef, maar toen de politie daar aan kwam waren ze al weg. Op 6 oktober was het zestal het laatst gezien in het Twentse Hardenberg. Daarna werd niets meer van hen vernomen.

Met de verdwijning wilden de ouders mogelijk ook voorkomen dat zij hun dochters (10 tot 15 jaar oud) zouden kwijtraken. Die zouden in augustus uit huis worden geplaatst en onder toezicht komen van de Stichting Gereformeerd Jeugdwelzijn (SGJ). Hun twee oudere zonen, 16 en 17 jaar, zijn eerder al onder toezicht van de stichting gesteld.

Halverwege vorige maand gaf de politie foto's vrij van de vier meisjes. De politie ging ervan uit dat het gezin een dolend bestaan leidde en mogelijk geregeld de nacht doorbracht in een auto.