ROTTERDAM - Leefbaar Rotterdam gaat proberen de afgelopen week weggestuurde wethouder Marco Pastors van die partij terug te krijgen in het college van burgemeester en wethouders.

"De PvdA heeft dit weekeinde ingezien dat Pastors volkomen gelijk heeft gehad. Als het ontslag van Pastors in de raad komt, zou de PvdA daartegen kunnen stemmen", aldus fractievoorzitter R. Sörensen van LR zondagavond.

Vertrouwen

Pastors is dinsdag met een motie van wantrouwen weggestuurd uit het Rotterdamse college van LR, CDA en VVD. De wethouder had in het katholieke parochieblad IDee gezegd dat jonge moslims hun gedrag verklaren vanuit hun geloof. De motie was ingediend door GroenLinks. Het CDA zegde eveneens het vertrouwen op in de wethouder en met de steun van de PvdA was er een meerderheid in de raad.

Zaterdag gaf lijsttrekker Peter van Heemst van de PvdA Pastors deels gelijk. Het zou niet goed zijn als moslims hun gedrag goedpraten op basis van hun religie.

Steun

Volgens Sörensen kan Pastors weer terugkeren als hij zijn ontslag nog niet officieel heeft ingediend. De fractievoorzitter weet niet of hij dat al heeft gedaan. Is dat wel het geval, dan kan LR niet veel meer doen. Zo niet dan verwacht Sörensen steun van de PvdA om tegen een ontslagprocedure te stemmen.

Sörensen meldde zondag ook dat Pastors aangifte heeft gedaan bij de politie van bedreigingen in e-mails.