WILLEMSTAD - De marechaussee heeft vrijdag lokale tijd op luchthaven Hato van Curacao een kind aangehouden dat bolletjes cocaïne had geslikt. Het gaat om een jongen van 12 jaar. Een woordvoerder van de marechaussee heeft dat zaterdag meegedeeld naar aanleiding van een bericht uit Curaçao.

De Koninklijke Marechaussee controleert in het kader van de drugsbestrijding sinds juli van dit jaar samen met de autoriteiten op het eiland alle passagiers die naar Nederland willen reizen. Dat doet het zogenoemde GGCT-team.

De jonge drugskoerier werd door zijn zus begeleid. De zegsman constateerde dat de marechaussee nog nooit zo'n jonge bolletjesslikker heeft getraceerd. "Dit is een tragisch dieptepunt", zei hij. Wel werden begin september op de luchthaven van Bonaire een meisje van 12 en een jongen van 13 aangehouden. Ook zij hadden bolletjes geslikt.

De jongen is naar het ziekenhuis gebracht. Daar wordt hij onder controle gehouden, totdat de bolletjes met cocaïne uit zijn lichaam zijn.

Volgens de woordvoerder boekt het GGCT-team sinds de start in juli heel goede resultaten. Precieze cijfers zijn nog niet beschikbaar.