BREDA - De politie heeft de snelweg A16 bij Breda in zuidelijke richting na een ongeval enkele uren afgesloten. Een bestuurder van een jeep reed daar aan het begin van de avond in op een stilstaande file op de uitvoegstrook richting Breda. De auto voor hem werd door de klap tegen een taxi geduwd, die sloeg over de kop en beschadigde twee andere auto's.

Volgens de politie is de bestuurder van één van de auto's zwaargewond naar een ziekenhuis afgevoerd. Drie van de vijf auto's bleken total loss terwijl er ook nog een lichtgewonde viel.

Volgens de politie is de bestuurder van één van de auto's, een 34-jarige man uit Breda, zwaargewond naar een ziekenhuis afgevoerd. Drie van de vijf auto's bleken total loss terwijl er ook nog een lichtgewonde viel.

Op dezelfde plaats vond omstreeks 19.15 uur ook in de tegenovergestelde rijrichting een ongeval plaats. Een bestuurster van een auto probeerde uit de kijkersfile te ontsnappen en kwam daarbij in botsing met een ander voertuig. De vrouw is met verwondingen aan het gezicht naar een ziekenhuis gebracht.

Het verkeer voor België werd omgeleid. Voor het verkeer in de richting Rotterdam was bij Breda een rijstrook beschikbaar. Rond 20.00 uur werd de A16 weer in beide richtingen vrijgegeven voor het verkeer.