HILVERSUM - Izaan M. wil zijn diepste verontschuldigingen aanbieden aan de gedupeerden van de ontvoering van Claudia Melchers. Dat liet de hoofdverdachte in de zaak donderdagavond voor de camera van het televisieprogramma Netwerk weten. "Ik hoop dat zij hun normale leven weer kunnen oppakken."

Izaan M. zit momenteel in de Ary Franco gevangenis in Brazilië waar hij op 23 oktober werd aangehouden. Hij bekent Melchers te hebben ontvoerd maar benadrukte in het programma niet de hoofddader te zijn.

Benadeeld

Hij zegt bij het ontvoeringsplan betrokken te zijn geraakt door een grote belastingschuld. De daad was voor hem een makkelijke manier om aan geld te komen. "Ik voelde me benadeeld door de belastingdienst en justitie. Dus was het makkelijker om te doen."

Ook zei hij: "Normaal gesproken als iemand zegt 'kom, we gaan een ontvoering doen', dan zou ik hard lachen en weglopen. In dit geval was de opzet ervan mijns inziens niet zo ernstig. Ik kon de gevolgen ervan nog overzien."

Uitlevering

Afgelopen dinsdag heeft Izaan M. voor het eerst een officiële verklaring afgelegd tegenover een delegatie van de Nederlandse justitie, liet hij weten. Hij werkt mee aan zijn uitlevering. Elke dag in zijn Braziliaanse cel is er één te veel, aldus Izaan.