AMSTERDAM - Justitie houdt rekening met vergeldingsacties van Hells Angels tegen haar medewerkers. Uit vrees voor geweld zijn extra veiligheidsmaatregelen getroffen voor enkele medewerkers die bij het onderzoek naar de motorclub zijn betrokken. Maatregelen om bijvoorbeeld privé-woningen van officieren van justitie en rechters-commissarissen te beveiligen hebben honderdduizenden euro's gekost. Dat meldt De Telegraaf donderdag.

De woningen van de justitiemedewerkers zijn volgens de krant 'sinds kort zwaar beveiligd'. Ze zouden onder meer zijn voorzien van moderne alarminstallaties en andere inbraakwerende voorzieningen.

Het onderzoek naar de Hells Angels leidde halverwege vorige maand tot zes invallen in clubhuizen, waarbij 45 leden van de motorclub werden gearresteerd. Zij worden verdacht van geweld, bedreiging, afpersing en het bezit van en de handel in wapens en drugs.

Seksclub Esther

De extra veiligheidsmaatregelen zouden mede zijn genomen na ervaringen in het onderzoek naar de vier moorden in de Haarlemse seksclub Esther. Een van de slachtoffers was een Hells Angel, een ander was aspirant-lid. Leden van de motorclub wisten daarop een onderzoeksdossier met gegevens over de mogelijke daders te stelen bij een advocaat. Daarvoor zouden ze hem hebben gevolgd en zou zijn woonhuis door de Angels in de gaten zijn gehouden.