ROTTERDAM - Het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam gaat door. De samenstelling blijft zoals die nu is. Dat heeft burgemeester Opstelten woensdag bekendgemaakt op het stadhuis van Rotterdam. Wethouder Van Sluis (Leefbaar Rotterdam): "Wij blijven aan voor de stad".

Bekijk video: Modem/ Breedband

Van Sluis neemt de portefeuille van zijn dinsdag afgetreden partijgenoot Pastors waar. Pastors heeft officieel nog niet zijn ontslag ingediend.

Een aantal punten moet volgens de burgemeester nader worden besproken. Hij noemde het herstel van vertrouwen en de wijze van omgaan met elkaar. Bovendien moet er een overzicht komen van grote dossiers die het college nog tot aan de verkiezingen op 7 maart volgend jaar wil afmaken.

Opstelten heeft er vertrouwen in dat het college verder kan gaan. De wethouders willen ook doorgaan voor oprichter Pim Fortuyn van Leefbaar Rotterdam en voor de kiezers.

Pastors (Leefbaar) moest dinsdag aftreden omdat hij in een interview uitspraken had gedaan over moslims. Daarna was het onduidelijk of het college van burgemeester en wethouders wilde aanblijven of dat ook de andere Leefbaar-wethouders de handdoek in de ring zouden gooien.

Op de persconferentie waren veel mensen van Leefbaar Rotterdam aanwezig, evenals enkele raadsleden. Wethouder Van den Anker (Leefbaar), burgemeester Opstelten en wethouder Van Sluis stonden de aanwezigen te woord.