ROTTERDAM - Leefbaar Rotterdam blijft in het college van burgemeester en wethouders. Fractievoorzitter Sörensen liet dit woensdag weten, na een dag van overleg met het college en de fractie van Leefbaar Rotterdam. De politici beraadden zich op hun functie, nadat Leefbaar-wethouder Pastors dinsdag de politieke arena gedwongen moest verlaten.

Om 18.00 uur zullen de beide wethouders Van Sluit en Van den Anker hun besluit nader toelichten. Sörensen gaf aan dat het voor de beide wethouders moeilijk zal worden door te regeren "met een mes in hun rug". Hij doelde daarmee op coalitiepartner CDA die dinsdag de motie van wantrouwen tegen Pastors steunde.

Zonde

Ook stelde Sörensen dat het jammer zou zijn geweest als Van den Anker en Van Sluis hun zetels hadden opgegeven. "We hebben tot nu toe fantastisch beleid gevoerd. Het zou zonde zijn om je die inzet te laten ontnemen".

Opstelten

Woensdag overlegden de betrokken wethouders met de Leefbaar Rotterdam-fractie. Daarna vertrokken de wethouders naar het stadhuis om met burgemeester Opstelten te vergaderen. De burgemeester vergaderde aansluitend afzonderlijk met alle fractievoorzitters.

Pastors

Woensdagochtend voorspelde oud-wethouder Pastors al in een interview met radio Rijnmond dat de twee overgebleven Leefbaar-wethouders actief zouden blijven in het college van burgemeester en wethouders. De wethouders lieten dinsdagavond zelf ook al doorschemeren te willen doorgaan met het huidige college van LR, VVD en CDA.

De Rotterdamse gemeenteraad stuurde Pastors dinsdag weg. De raad nam met 23 tegen twintig stemmen een motie van wantrouwen tegen hem aan tijdens een interpellatiedebat dat GroenLinks had aangevraagd.