PARIJS - De strenge maatregelen die de Franse regering dinsdag heeft genomen en steden de mogelijkheid geeft de avondklok in te stellen, lijken effect te sorteren. In de Franse steden was het dinsdagavond rustiger dan voorheen, aldus de politie.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Wel kwam het op verschillende plaatsen weer tot onlusten en werden opnieuw auto's in band gestoken. Maar in vergelijking met voorgaande dagen was het wel veel rustiger. Volgens de politie zijn dinsdag in totaal zeker 190 auto's in brand gestoken en zijn zeventig mensen gearresteerd. Dit is beduidend minder dan maandag toen 1200 voertuigen in vlammen opgingen en 330 arrestaties werden verricht.

Verschillende steden hebben een avondklok ingesteld, nadat de regering de noodtoestand had afgekondigd voor de door rellen geteisterde districten.

Gewelddadigheden

"Er is een significante afname van geweld, vooral in de provincies, en deze trend zet zich ook door in de regio Parijs", aldus een politiefunctionaris. Ook minister Sarkozy van Binnenlandse Zaken die dinsdag Toulouse bezocht zei dat de gewelddadigheden sterk verminderd zijn.

In Toulouse waren dinsdagavond nog tientallen jongeren met de politie slaags geraakt. Ook in de steden Bordeaux, Marseille, Lyon en Arras was het onrustig.