MONTGOMERY - Gouverneur Bob Riley van de Amerikaanse staat Alabama heeft zijn landgenoten opgeroepen om voorlopig niet meer op vakantie te gaan naar Aruba. Volgens hem doen de autoriteiten op Caribische eiland te weinig om de verdwijning van Natalee Holloway op te lossen.

Riley heeft de gouverneurs in de overige 49 Amerikaanse staten gevraagd om zich aan te sluiten bij de boycot, meldden Amerikaanse media.

Nalatig

Riley ontving dinsdag de moeder van Natalee, Beth Holloway Twitty. Zij was na de verdwijning van haar 18-jarige dochter, die 30 mei voor het laatst werd is gezien in het gezelschap van een Nederlandse jongen en twee Surinaamse broers, twee maanden op het eiland om zich met de zaak bemoeien. Zij lag voortdurend in de clinch met de Arubaanse autoriteiten, die volgens haar nalatig zijn geweest.

De Nederlandse verdachte, de 18-jarige Joran van der S., werd op 9 juni gearresteerd en begin september weer vrijgelaten. De twee vrienden van Joran, de Surinaamse broers Deepak en Satish K., zijn ook uit de gevangenis ontslagen. Het trio moet zich beschikbaar houden voor de politie.