LELYSTAD - De rechtbank in Lelystad heeft de 47-jarige leraar L.O. van een basisschool in Almere veroordeeld tot anderhalf jaar cel voor ontucht. De leraar misbruikte op school De Peperbus ten minste negen jongens en meisjes uit groep 5 en 6. De Almeerder had ook honderden bestanden met kinderporno op zijn computer staan.

De ontucht, die bestond uit betasten en strelen van de kinderen, gebeurde tussen augustus 2002 en april van dit jaar. Na zijn arrestatie stelde het schoolbestuur een speciaal team samen om docenten, ouders en leerlingen te begeleiden. De docent werd meteen geschorst.

O. wordt door de Bestuurscommissie Openbaar Onderwijs (BOO) Almere op staande voet ontslagen, laat een woordvoerster weten. Als leraar komt de man volgens haar niet meer aan de bak, omdat hij nooit meer een verklaring van goed gedrag zal krijgen. En die is wel nodig om in het onderwijs te kunnen werken.

De openbaar aanklager eiste twee weken geleden 2,5 jaar cel tegen de man. Die sprak tijdens de zitting alle beschuldigingen tegen. Volgens de docent is er een hetze tegen hem gevoerd en zijn de aanklachten gebaseerd op geruchten.