UTRECHT/MAASTRICHT - Op een weg in het bos van Amelisweerd bij Utrecht is zaterdagavond rond 22.30 uur een dode man gevonden. Hij is vermoedelijk door geweld om het leven gekomen, aldus een woordvoerder van de politie. Een boswachter vond het slachtoffer dat van middelbare leeftijd is.

Op de Wilhelminakade in Maastricht is zondagmorgen rond 03.00 uur het lijk van een man in een bestelbusje met Belgisch kenteken gevonden. Volgens een woordvoerder van de politie is de man, een 43-jarige Belg, om het leven gekomen door een misdrijf.

Het bestelbusje stond op een parkeerplaats bij twee boten waarop koffieshops zijn gevestigd. Toevallige voorbijgangers zagen de man in de wagen liggen.

De Belgische politie heeft zondag de vermoedelijke dader opgepakt. Het gaat om een man van 35 jaar, die de nieuwe vriend is van de ex-vrouw van het slachtoffer. Volgens het Belgische Parket in Tongeren is het slachtoffer doodgeslagen in het huis in Wellen waar hij vroeger samenwoonde met zijn ex-vrouw.

De Belgische justitie vermoedt dat de vermoorde man in zijn bestelwagen naar Maastricht werd gereden. De bestelwagen werd met het levenloze lichaam op een parkeerplaats achtergelaten.

De Maastrichtse politie vond al snel een spoor naar de vermoedelijke dader en lichtte de Belgische collega's in. Een autopsie op het lichaam van het slachtoffer zal moeten uitwijzen hoe hij aan zijn einde is gekomen. "Voorlopig lijkt het op een uit de hand gelopen gevecht", aldus een woordvoerder van het parket in Tongeren zondag.

De verdachte wordt maandag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Tongeren. Het motief wordt nog nader onderzocht. Het parket wilde hierover verder geen mededelingen doen.