EMMEN - Meer dan 2000 mensen hebben zaterdag een van de 22 bordelen in Noord-Nederland bezocht, die meededen aan een gezamenlijke open dag. Dat heeft directeur André van Dorst van brancheorganisatie Vereniging Exploitanten Relaxbedrijven (VER) zaterdagavond gezegd.

Een bordeel in Emmen spande de kroon. Maar liefst zeshonderd mensen bekeken daar de peeskamertjes. "Ik heb tweederde van alle bedrijven die meededen aan de lijn gehad en iedereen was enthousiast. Dit is echt uniek in de wereld, zo'n gezamenlijke open dag is nog nooit ergens anders gehouden. Ik hoorde over een club waar een dominee langs is geweest en ergens anders een man die een motortoer hield en negen clubs bezocht", aldus Van Dorst.

Wegens het succes wil hij jaarlijks een landelijke open dag houden. Van Dorst hoopt door de open dagen dat misstanden in de prostitutie voortaan niet meer op de hele sector worden geprojecteerd. Enkele weken geleden concludeerde prostitutievakbond De Rode Draad na onderzoek dat er vele misstanden in de Noord-Nederlandse prostitutie zijn.