NEW YORK - De VN-Veiligheidsraad heeft dinsdag een resolutie aangenomen, waarin de Israëlische aanval op het hoofdkwartier van de Palestijnse leider Arafat in Ramallah wordt veroordeeld. De Verenigde Staten hebben de resolutie niet tegengehouden door een veto, maar onthielden zich van stemming.

De Veiligheidsraad eist dat Israël onmiddelijk een einde maakt aan het beleg van Arafat's gebouwencomplex. Het leger trok Ramallah afgelopen donderdag binnen, nadat vorige week bij twee Palestijnse zelfmoordaanslagen in totaal zeker zeven mensen om het leven waren gekomen. Het gebouwencomplex rond Arafat's hoofdkwartier op de Westelijke Jordaanoever werd gedeeltelijk verwoest.

De Veiligheidsraad oefende tijdens de beraadslagingen op maandagavond ook al zware kritiek uit op Israël. Zelfs de Amerikaanse ambassadeur bij de VN, Negroponte, leek de Israëlische acties af te keuren. Maar de VS waren niet blij met de resolutie zoals die nu is aangenomen, omdat die volgens hen eenzijdig is, en de Palestijnse aanslagen niet veroordeelt.