De politie in Servië heeft afgelopen vrijdag Boris P. aangehouden, zo bevestigt het Landelijk Parket na berichtgeving van De Telegraaf. De 45-jarige P. zou een belangrijke functie vervullen in de criminele organisatie van Ridouan T.

Zowel De Telegraaf als Het Parool schrijft dat P. een schakel is in de drugshandel waarmee de criminele organisatie nog altijd geld verdient. Nederland heeft inmiddels om zijn uitlevering gevraagd.

Het Openbaar Ministerie verdenkt P. van betrokkenheid bij grootschalige internationale drugshandel. Hij zou woonachtig zijn in Montenegro en zijn opgepakt toen hij de grens met Servië overstak. Naast de Nederlandse nationaliteit heeft hij ook de nationaliteit van dat land.

De arrestatie van P. past in het streven van de politie om de organisatie van T. verder te ontmantelen. Ondanks de aanhouding van de hoofdverdachte in het Marengo-proces in december 2019, lijkt zijn organisatie nog steeds te functioneren.

Dit blijkt ook wel uit de strafzaak tegen de neef van T., Youssef T., via wie de hoofdverdachte kon communiceren met de buitenwereld. Dat is in ieder geval de overtuiging van het Openbaar Ministerie.

Een van de vermeende personen met wie zou zijn gecommuniceerd, is Jaouad F., eveneens een neef van Ridouan T. Ook hij is inmiddels aangehouden. In oktober vorig jaar is hij vastgezet in Marokko.

De aanhouding van P. komt vlak voor de start van het requisitoir in de zaak Marengo op 8 juni. Twintig dagen later zullen de strafeisen worden uitgesproken tegen T. en leden van zijn vermeende criminele organisatie.