ROTTERDAM - Een 19-jarige man uit Rotterdam heeft woensdagavond bekend dat hij bijna drie weken geleden een motoragent heeft aangereden op de snelweg A15 ter hoogte van de afslag Charlois. Ook zei de man dat hij alleen in de auto zat, zo maakte de politie vrijdag bekend. Of de man de motoragent opzettelijk heeft aangereden, is vooralsnog uit de verhoren niet duidelijk geworden.

De man probeerde na het stopteken van de motoragent te ontkomen, omdat hij in een gestolen auto reed, luidde zijn verklaring. Naast de 19-jarige man zitten ook een 20-jarige man uit Spijkenisse en een 28-jarige man uit Rotterdam nog vast voor hun mogelijke betrokkenheid bij de zaak.

De politie arresteerde recentelijk ook een 26-jarige man uit Spijkenisse. Hij wordt verdacht van het in brand steken van de betrokken auto, korte tijd na de aanrijding.

Uitgebrand

De 38-jarige agent uit Spijkenisse werd bijna drie weken geleden tijdens een surveillance aangereden op de A15. Hij was duidelijk herkenbaar aan het werk als politieagent. Na het incident trof de politie de auto die betrokken was bij het incident uitgebrand aan op een industrieterrein in Rhoon.

Zorgwekkend

De motoragent, die werd opgenomen in het Erasmus Medisch Centrum, raakte door het ongeval een deel van zijn been kwijt. Volgens de politie is zijn toestand nog steeds zorgwekkend en is de agent nog altijd niet aanspreekbaar.