WIJHE - Door een botsing tussen een trein en een vrachtwagen geladen met hout in Wijhe zijn donderdag dertig mensen gewond geraakt. Dat heeft een woordvoerder van ProRail gezegd. De vrachtwagenchauffeur, een 42-jarige man uit Overijssel is donderdagavond in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Vier lichtgewonden werden met ambulances afgevoerd. De rest kon ter plaatse worden behandeld. Hun verwondingen lopen uiteen van botbreuken tot schaafwonden.

De treinpassagiers werden opgevangen in een sporthal in Wijhe. Rond half twee boorde de intercity Roosendaal-Zwolle zich in de vrachtwagencombinatie op een met automatische knipperlichten bewaakte overweg. Hoe snel de trein op dat moment reed, is niet duidelijk. Doorgaans wordt het station Wijhe door intercity's op volle snelheid voorbijgereden.

Onderzocht wordt hoe het kon gebeuren dat de truckchauffeur het spoor overstak op het moment dat de intercity er aan kwam. De ravage is enorm. "De trein ontspoorde gedeeltelijk waardoor de bovenleiding over een lengte van bijna 300 meter werd vernield", aldus de woordvoerder.

Volgens ProRail rijden pas op z'n vroegst zaterdagochtend weer treinen op het traject Zwolle-Deventer. Reizigers worden met bussen vervoerd. Vanuit de regio Arnhem kunnen mensen ook met de trein omrijden via Utrecht.