AMSTERDAM - Claudia Melchers heeft tijdens haar ontvoering een 'geheime deal' met haar ontvoerders gesloten. Dat zou hoofdverdachte Izaan M. hebben verklaard in de gevangenis van Rio de Janeiro, heeft het AD donderdag gemeld.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie heeft deze lezing niet bevestigd. Het OM geeft vrijdag een persconferentie over de ontvoeringszaak van de dochter van miljonair Hans Melchers.

Volgens de krant beloofde Claudia Melchers 5 miljoen euro te betalen in ruil voor haar vrijlating. De betaling in deelbedragen zou per e-mail en buiten de politie om worden geregeld. De officiële losgeldeis van 300 kilo cocaïne was volgens de krant bedoeld als rookgordijn om vader Melchers zo snel mogelijk 5 miljoen euro te laten betalen.

E-mails

Eind oktober werd de 49-jarige Izaan M. aangehouden in de Braziliaanse stad. Nederlandse rechercheurs hadden hem daar getraceerd omdat hij vanuit een internetcafé in Rio e-mails stuurde. M. zou tot de dag van zijn arrestatie intensief e-mailcontact hebben onderhouden met Claudia Melchers over de wijze van betaling van het losgeld.

Tegenover het AD verklaarde M.: "Claudia stelde in haar mailtjes de betaling met allerlei excuses steeds uit, waardoor ik bij mijn arrestatie nog steeds niets had ontvangen. We mailden met gecodeerde namen. Ik weet nu natuurlijk niet meer of ik met Claudia mailde of met iemand van de recherche."