AMSTERDAM - Bij een schietpartij in Amsterdam is woensdagavond een man om het leven gekomen. Dat maakt de politie Amsterdam-Amstelland bekend. Het slachtoffer, een 45-jarige Amsterdammer, werd voor zijn woning in de wijk Osdorp onder vuur genomen door twee mannen. Hij wist daarna zijn woning binnen te gaan en is daar aan zijn verwondingen overleden. Volgens nog onbevestigde berichten gaat het om vastgoedhandelaar Kees Houtman.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Over de identiteit van het slachtoffer doet de politie vooralsnog geen mededelingen. Het motief achter de aanslag is niet bekend. Het incident vond omstreeks 20.00 uur plaats. Omstanders hoorden een aantal schoten uit een automatisch vuurwapen. De twee schutters zijn er na de schietpartij in een auto of mogelijk op een motor vandoor gegaan.

Het is de tweede dodelijke schietpartij in Amsterdam in twee dagen. Maandag werd de voormalig advocaat Evert Hingst geliquideerd. Diens oud-cliënt John Mieremet werd woensdag in Thailand doodgeschoten.

Volgens het NOS Journaal was Houtman een "bekende" van John Mieremet. Ook zou hij betrokken zijn geweest bij grote overvallen in de jaren tachtig en negentig, stelt het NOS Journaal op basis van anonieme justitiebronnen.