ROTTERDAM - De raadkamer van de rechtbank heeft woensdag besloten dat twee leden van de Hells Angels uit voorarrest moeten worden vrijgelaten. Het voorarrest van zeventien Hells Angels heeft de raadkamer met negentig of dertig dagen verlengd. Dat heeft het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) woensdag laten weten.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

De verdachte Hells Angels wordt verweten dat zij lid of bestuurder zijn of zijn geweest van een criminele organisatie. Daarnaast wordt een aantal van hen beschuldigd van diverse misdrijven, waaronder afpersing, mishandeling, bedreiging en handel in drugs.

De mannen die zijn vrijgekomen, blijven volgens de woordvoerder van het landelijk parket verdachte. Het onderzoek naar hen gaat door.

De politie arresteerde op 17 oktober tijdens een massale actie in totaal 45 verdachten. In een persconferentie die daarop volgde, zeiden de leiders van het onderzoek dat het hen niet om de Hells Angels als (criminele) organisatie was te doen. Het gaat om een aantal leden van de motorclub, die van een criminele organisatie deel zouden uitmaken.

De vorig jaar afgezette president van de Amsterdamse afdeling van de Hells Angels, Willem van B., blijft nog vastzitten. Dat geldt ook voor zijn opvolger Daniël U..