BUENOS AIRES - Woedende passagiers van een Argentijnse trein die in het spitsuur met pech stil kwam te staan, hebben brand gesticht in de trein. Vijf wagons en een politieauto gingen in vlammen op.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Ongeveer driehonderd forensen waren dinsdagochtend met de trein op weg naar hun werk toen deze stil kwam te staan tussen twee stations in de omgeving van Buenos Aires. De gemoederen werden steeds verhitter. De passagiers stapten uit de trein en begonnen stenen te gooien tegen de trein en later ook tegen politie en brandweer, die waren uitgerukt om de gemoederen tot bedaren te brengen. Uiteindelijk sloeg letterlijk de vlam in de pan.

De politie heeft meer dan vijftig aanhoudingen verricht. De burgemeester van de voorstad zei dat er de afgelopen tijd veel problemen met treinen zijn geweest, maar volgens hem rechtvaardigden die niet al het geweld van dinsdag. Een woordvoerder van de politie zei: "We hadden een groep van zo'n tweehonderd mensen die uit waren op vernielingen. Het had niets te maken met de trein."