HILVERSUM - Ayaan Hirsi Ali, de met de dood bedreigde medewerkster van de Wiardi Beckman Stichting (WBS), gaat door met haar strijd voor de emancipatie van moslimvrouwen.
WBS

Dit zei voorzitter J. Cohen van het WBS-bestuur zondag in een verklaring namens de ondergedoken vrouw in het tv-programma
Buitenhof

"Duivels dilemma"

Zij is van mening dat moslimvrouwen dezelfde mogelijkheden om zich te ontwikkelen moeten hebben als andere vrouwen. Het onderzoek, dat zij daarnaar verricht, zal de WBS voortzetten, aldus Cohen. Ayaan wordt volgens eigen zeggen geconfronteerd met een "duivels dilemma". Als ze doorgaat met dat waarvoor ze staat, geeft ze haar eigen vrijheid op. Als ze daarmee stopt, geeft ze haar vrijheid van meningsuiting op. Cohen deelde namens haar mee dat ze er desondanks niet onderdoor gaat.

Volgens directeur Kalma van de WBS waren de bedreigingen afkomstig uit kringen van fundamentalistische moslims. De grote moslimorganisaties in Nederland hebben inmiddels de bedreigingen veroordeeld, zonder het met haar opvattingen eens te zijn.

/NIEUWSMoslimorganisaties veroordelen bedreiging