SCHIPHOL - De Russische president Poetin heeft dinsdag om 13.00 uur een krans gelegd bij het Nationaal Monument op de Dam. Samen met zijn echtgenote Loedmila bewees Poetin de eer aan gevallenen van het Nederlands koninkrijk.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Premier Balkenende en burgemeester Cohen van Amsterdam waren bij de ceremonie aanwezig. Poetin kwam om 12.00 uur aan op vliegveld Schiphol, waar hij werd verwelkomd door koningin Beatrix en prins Willem-Alexander.

Poetin en zijn vrouw Loedmila zijn te gast bij koningin Beatrix. Samen met prins Willem-Alexander ontving de koningin Poetin en diens vrouw onder aan de vliegtuigtrap. Ook minister Bot (Buitenlandse Zaken) was daarbij aanwezig.

Peter de Grote

Poetin spreekt later op de dag burgemeester Cohen van Amsterdam, minister Brinkhorst van Economische Zaken en kopstukken uit het Nederlands bedrijfsleven. Dinsdagmiddag bezoekt hij het Tsaar-Peterhuisje in Zaandam, waar Peter de Grote in 1697 voor het eerst kwam om van de Nederlanders de kunst van de scheepsbouw te leren.

Later die avond is er een staatsbanket met koningin Beatrix, prins Willem-Alexander, prinses Máxima, prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven op paleis Noordeinde in Den Haag. Woensdag staan een bezoek aan het parlement en een werkbespreking met premier Balkenende en minister Bot (Buitenlandse Zaken) op het programma.