EINDHOVEN - Een overval op een drugspand aan de Jeroen Boschlaan in Eindhoven is maandagavond mogelijk gevolgd door een gijzeling. De politie weet nog steeds niet wat er precies is gebeurd. Een woordvoerder heeft dit dinsdagmorgen bekendgemaakt.

De politie kent het pand omdat er wel eens wordt gehandeld en gebruikt. Maandagavond waren afgezien van de 45-jarige bewoner een 39-jarige Duitser, een 37-jarige Eindhovense vrouw en een onbekende man aanwezig. Rond half tien kwamen twee onbekende gewapende mannen binnen.

Die sloegen de Duitser en pakten diens portemonnee af. Nadat ze hem en de bewoner hadden vastgebonden, verdwenen ze samen met de vrouw en de onbekende in de auto van de man uit Duitsland. Vanaf dat moment zijn ze spoorloos. Of het tweetal met geweld is meegenomen of dat dit vrijwillig gebeurde, is niet duidelijk. De vastgebonden mannen konden zichzelf bevrijden en de politie waarschuwen.

De wagen waarin de overvallers verdwenen, is later uitgebrand teruggevonden. De politie onderzoekt de zaak met zeven rechercheurs.