DEN HAAG - De Russische president Vladimir Vladimirovitsj Poetin komt dinsdag naar Nederland voor een staatsbezoek van twee dagen. Hij is te gast bij koningin Beatrix, spreekt in Den Haag met premier Balkenende en de voorzitters van de Eerste- en Tweede Kamer en bezoekt het Tsaar-Peterhuisje in Zaandam.

Poetin en zijn vrouw Loedmila komen dinsdag rond 12.00 uur aan op Schiphol. In zijn gevolg een hele trits ministers. Koningin Beatrix en prins Willem-Alexander ontvangen Poetin en zijn vrouw op de luchthaven.

Kranslegging

Daarna volgt de traditionele kranslegging bij staatsbezoeken bij het nationaal monument op de Dam in Amsterdam. Vervolgens ontmoet Poetin minister Brinkhorst van Economische Zaken, burgemeester Cohen van Amsterdam en een aantal kopstukken uit het Nederlandse bedrijfsleven.

Tsaar-Peterhuisje

Dinsdagmiddag bezoekt Poetin het Tsaar-Peterhuisje in Zaandam, waar Peter de Grote in 1697 voor het eerst kwam om van de Nederlanders de kunst van de scheepsbouw te leren. Later die avond is er een staatsbanket met koningin Beatrix, prins Willem-Alexander, prinses Máxima, prinses Margriet en prof.mr. Pieter van Vollenhoven op paleis Noordeinde in Den Haag.

Woensdag bezoekt Poetin de Eerste- en Tweede Kamer en heeft hij een werkbespreking van ongeveer een uur met premier Balkenende. Woensdagmiddag rond 17.30 wordt het Russische bezoek op paleis Noordeinde uitgezwaaid.