CLICHY-SOUS-BOIS - Het is maandagavond opnieuw tot ongeregeldheden gekomen in de Parijse voorstad Clichy-sous-Bois. De politie arresteerde twaalf jongeren en elf auto's en vuilnisbakken gingen in vlammen op. Het is al de vijfde avond op rij dat er rellen zijn. Een politieagent raakte lichtgewond aan zijn hand. Voor het eerst verspreidde het geweld zich ook naar belendende wijken.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Clichy-sous-Bois ligt noordoostelijk van de Franse hoofdstad en er wonen veel immigranten. De spanningen liepen op nadat vorige week donderdag twee jongeren per ongeluk in een transformatorhuisje werden geëlektrocuteerd. Volgens getuigen waren zij op de vlucht voor de politie. De autoriteiten ontkennen dit echter. Al meer dan twintig agenten zijn bij de schermutselingen gewond geraakt.

Voorsteden

Voor het eerst was het maandagavond ook onrustig in andere voorsteden. De rellen verspreidden zich naar de buurten van de Seine-Saint-Denis-regio. In Montfermeil werd een garage van de politie in brand gestoken. In Sevran en Aulnay-sous-Bois bekogelden jongeren de politie met stenen. Ook braken hier kleine brandjes uit.

Een politiebron zei dat de "Clichy-rellen worden gekopieerd in Sevran, Neuilly-sur-Marne en Bondy" waar ook voertuigen in vlammen opgingen. Volgens het plaatselijk bestuur zitten kleine groepjes van tien tot vijftien man achter de opstootjes en is er geen sprake van grootschalige rellen.