De politie heeft zaterdagavond opnieuw zeven mensen aangehouden die het Sterrebos naast autoproducent VDL Nedcar in het Limburgse Born wilden betreden. In de nacht van vrijdag op zaterdag werden ook al zeven activisten aangehouden.

Er zitten nog altijd vijftien activisten in bomen in het Sterrebos. Zij willen voorkomen dat de autoproducent een deel van het bos kapt om de productiehallen uit te breiden.

De activisten werden zaterdagavond betrapt door beveiligers die de hulp van de politie inriepen, meldt een politiewoordvoerder aan het ANP. Het is niet toegestaan het bos te betreden, waardoor de politie ingreep.

Volgens een woordvoerder van de actiegroep Red het Sterrebos was het de bedoeling dat vijf van de aangehouden actievoerders de bezetters in het bos zouden versterken. De twee andere aangehouden mensen waren alleen aanwezig om hen te ondersteunen. Een meisje raakte volgens de woordvoerder gewond toen ze door de politie tegen de grond werd gewerkt.

De zeven werden in hun poging het bos te betreden rond 21.40 uur ontdekt. De politie zette de doorgaande weg tussen Susteren en Sittard ter hoogte van het bos aan beide zijden af om de arrestanten af te kunnen voeren. Vlak voor middernacht werd de weg weer vrijgegeven.

Activisten bezetten bos in Limburgse Born vanwege bomenkap
52
Activisten bezetten bos in Limburgse Born vanwege bomenkap

Sterrebos sinds vrijdag bezet

Sinds vrijdag bezetten actievoerders van Red het Sterrebos het bosgebied om te voorkomen dat zeven hectare verdwijnt om uitbreiding van de productiehallen van de autoproducent mogelijk te maken. De Raad van State oordeelde eerder dat de voorbereidingen van de kap gewoon konden doorgaan.

Of de bomen ook daadwerkelijk mogen worden gekapt, is nog niet bekend. Daarover doet de hoogste bestuursrechter binnenkort uitspraak in een zaak die door een milieugroepering is aangespannen.

Burgemeester Hans Verheijen van Sittard-Geleen heeft zaterdag laten weten dat de actievoerders wel voorzien mochten worden van eten en drinken. Eerder deed de actiegroep Red het Sterrebos zijn beklag dat de betogers verstoken waren van bevoorrading.

De bezetters willen blijven tot de kap wordt afgeblazen.