In een paintballcentrum aan de Leidsestraat in het Zuid-Hollandse Hillegom is zondag rond 22.00 uur een zeer grote brand uitgebroken. De brandweer is met veel eenheden uitgerukt. Inmiddels is de brand onder controle en is het kruispunt tussen de N208 en N207 weer vrij voor verkeer.

Bij de brand kwam kwam veel rook vrij, die over de wijk Elsbroek trok. De veiligheidsregio adviseerde mensen die last hadden van de rook hun ramen en deuren te sluiten. Een meetploeg van de brandweer hield het rookbeeld in de gaten. Daarbij werden geen verontrustende waarden gemeten. Maar de veiligheidsregio benadrukte op Twitter dat rook inademen altijd ongezond is.

De bluswerkzaamheden waren lange tijd op één laatste brandhaard gericht. Die bevond zich in een koelcel en was daardoor moeilijk bereikbaar. Er is volgens de beschikbare informatie geen asbest vrijgekomen bij de brand. Ook zijn er geen mensen of dieren gewond geraakt.

De N208 en de kop van de N207 (nabij Hillegom) waren in verband met de brand lange tijd afgesloten. Rond 6.30 uur was het afgesloten kruispunt van de twee wegen weer vrijgegeven voor het verkeer, meldt een woordvoerder van Veiligheidsregio Hollands Midden aan NU.nl.

Zeer grote brand breekt uit in Hillegoms paintballcentrum
40
Zeer grote brand breekt uit in Hillegoms paintballcentrum