STOMPETOREN - Twee tot nog toe onbekende mannen hebben zondagavond in Stompetoren (Noord-Holland) een agent die hier een snelheidscontrole hield, mishandeld. Dat heeft de politie maandag bekendgemaakt. De mannen gingen er daarna vandoor met de camera en het filmrolletje.

De agent hield de controle vanuit een onopvallende politiewagen. Kort nadat een auto was geflitst, ging opeens het portier van de politieauto open en sleurden twee mannen de politieagent naar buiten. Er ontstond een vechtpartij, waarbij de politieman werd geschopt en geslagen. De agent kwam vervolgens in een sloot terecht.

Onder bedreiging moest de man vervolgens zijn fotocamera, met daarin het filmrolletje, afgeven, waarna zijn belagers er vandoor gingen. Restanten van de camera werden maandagmorgen teruggevonden in Wijdenes, aldus een politiewoordvoerder. Het filmrolletje zat hier niet bij.

In totaal waren er zondagavond een stuk of drie, vier voertuigen geflitst, zegt de woordvoerder. "De agent stond er nog niet zo lang." De politieman raakte bij het voorval gewond aan zijn gezicht.