ROTTERDAM - De politie heeft zes mensen aangehouden die worden verdacht van grootschalige documentenvervalsing. De aanhoudingen hadden vorige week plaats tijdens huiszoekingen in Rotterdam, Dordrecht, Den Haag en Hoogeveen. Daarbij zijn honderden valse Nederlandse en buitenlandse paspoorten, identiteitskaarten, kentekenbewijzen en groene kaarten in beslag genomen. Dit heeft het Openbaar Ministerie in Rotterdam maandag bekendgemaakt.

De huiszoekingen en aanhoudingen hadden plaats op last van de officier van justitie. Vier van de zes verdachten zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en voor veertien dagen in hechtenis genomen. De mannen variëren in leeftijd van 38 tot 58 jaar. Twee mensen, onder wie de echtgenote van een van de verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten. Ze blijven nog wel verdachte. Volgens justitie hebben alle betrokkenen de Nederlandse nationaliteit.

De zaak kwam aan het rollen toen in 2004 in Frankrijk een gestolen auto werd aangetroffen. Nader onderzoek leidde in de richting van de nu aangehouden groep. De opgepakte mannen worden ook verdacht van de heling van gestolen auto's en diefstal van auto's. Tijdens de doorzoekingen zijn vuurwapens en munitie gevonden en zijn computers en printers in beslag genomen. Justitie zet het onderzoek voort.